Zondag 24 juli 2022

De ochtend begint met een sportmoment voor de vrijwilligers. Na het ontbijt worden de laatste dingen versiert en de griezel tunnel klaargemaakt voor de sporters. Nu alles is voorbereid kan Action eindelijk echt van start gaan.

Rond 12:30 komen de eerste sporters aan. Na een foto in de griezel tunnel worden de sporters door hun kamervrijwilligers naar de kamer begeleid. Wanneer alle sporters er zijn en de ouders weer naar huis zijn maken we kennis op de kamer. Door de school is er een speurtocht met QR-codes uitgezet, samen met de kamer gaan we opzoek naar alle vragen en proberen deze te beantwoorden.

Voor het eten is het tijd voor de grootste uitdaging van het kamp, de groepsfoto. Iets waar sporters en vrijwilligers die al langer meegaan vaak niet naar uitkijken, omdat het soms wat lang duurt. Dit jaar ging het gelukkig reuze snel, binnen 25 minuten was de foto gemaakt en konden we met z’n allen aan het diner.

Na het eten verzamelen we in de tent voor de avondactiviteit, voor vanavond staat er bingo op de planning. Nadat iedereen tijdens de bingo fanatiek heeft meegedaan en sommigen een prijs hebben gewonnen is het tijd om richting de kamer te gaan. Daarmee komt er een eind aan de eerste dag.