Zondag 23 juli 2023

Vandaag was het dan zover, de sporters werden ontvangen! Nadat de vrijwilligers deze morgen een warming-up hebben gedaan, is het ontvangstcomité begonnen met het klaarmaken van de entree. Vanaf 13:00 druppelde de eerste sporters binnen. De sporters verzamelen samen met de ouders in de tent waar Anton aus Tirol de sporters in stijl onthaalt. Als iedereen in de tent is, wordt het kamp officieel geopend door de voorzitter.

In het praatje werd er ook bekend gemaakt, dat het groepje vrijwilligers die de wandelmarathon hebben gelopen, €2365,- hebben opgehaald! Hier zijn we enorm blij mee, wij hebben deze donaties hard nodig om het kamp te laten draaien.

Daarna was het tijd om de ouders uit te zwaaien en met de kamer bij elkaar te komen. Er werd aangekondigd dat de kamers waren afgesloten en dit escape rooms waren geworden. Alle kamers hebben hun uiterste best gedaan om te ontsnappen. Uiteindelijk is het 1 kamer gelukt om alle raadsels op te lossen, gefeliciteerd kamer 100! Om half 5 was het tijd voor de jaarlijkse groepsfoto, dit verliep dit jaar verrassend soepel! Na het maken van de groepsfoto werd het restaurant “De Tent” geopend voor een heerlijk diner.

Als avond activiteit stond er een pubquiz op de planning. Samen met je kamer vragen beantwoorden in 5 verschillende categorieën. Iedereen is enthousiast, want de kamer die de meeste vragen goed heeft, wint een prijs. De strijd en de spanning tussen de kamers is te voelen. Er kan maar 1 kamer winnen, kamer 68 wint de pubquiz en wint daarmee iets lekkers voor op de kamer.

Na een spannende en intensieve dag worden de sporters op bed gelegd en zit daarmee de eerste dag erop. Morgenochtend starten de eerste sportmomenten, daar kijken de sporters erg naar uit!