Vrijdag 29 juli 2022

De laatste ochtend van Action is aangebroken, de meeste sporters en vrijwilligers zitten met kleine ogen aan tafel. Er is afgelopen nacht niet zo heel veel geslapen. Vanmorgen is de 3e en laatste verjaardag van de week, ook voor Sam wordt er gezongen tijdens het ontbijt.

Na het ontbijt worden de laatste spullen van de sporters ingepakt en komen de eerste ouders binnendruppelen. Ouders en sporters verzamelen zich in de gymzaal. Terwijl iedereen wacht tot de afsluiting gaat beginnen, begeleid Bram Boender de ochtend muzikaal. Als iedereen er is kan de afsluiting beginnen. Edgar, onze voorzitter doet het woordje, waarna Gerbert het overneemt. Gerbert kondigt de aanstormende talenten aan.

Het vrouwelijk aanstormend talent is in haar vrije tijd veel in de gymzaal te vinden om haar hockey skills te verbeteren. Zelfs als Valerie er even voor kiest om naar de vechtsport te gaan, en vraagt of Ivenna mee gaat. Reageert Ivenna daarop met “Nee, ik blijf bij mijn PASSIE HOCKEY”! Ivenna is een gezellige jonge meid en heeft een leuke groep vriendinnen om haar heen, waarmee zij de gehele dag de grootste lol heeft. Ivenna van harte gefeliciteerd!

Het mannelijk aanstormend talent is een hele enthousiaste sporter die voor het eerst meegaat. Deze fanatiekeling heeft deze week kennis gemaakt met bijna alle sporten. Deze week heeft dit aanstormend talent laten zien wat hij kan in alle sporten en heeft aan alle (maar dan ook echt alle) met veel enthousiasme deelgenomen. Jesse van harte gefeliciteerd!

Naast de aanstormende talenten worden de sportman en sportvrouw van het jaar aangekondigd.

De sportman van het jaar had dit jaar mazzel en mocht nog een keer mee. Toch kan je merken dat deze sporter qua conditie nog wel wat te verbeteren heeft. Dit was te merken bij een zware training, want deze sporter ging tijdens de nabespreking de binnen kant van zijn ogen bekijken en viel gewoon in slaap:-) Maar verder was alles alleen maar top bij jou, Thijs, voor ons ben jij de sportman van het jaar. Van harte gefeliciteerd!

Oh wat was de sportvrouw van het jaar blij dat ze nog een jaar mee mocht. Zoals we haar kennen kwam deze giecheltante met een grote smile binnen. Tijdens het kamp wil ze graag alle sporten beoefenen en heeft dit ook met enthousiasme gedaan. Tijdens het uitje van de week heeft ze enorm genoten van de rit met de huifkar. Uiteraard kon meezingen tijdens de rit met haar favoriete nummer: ‘Atje voor de sfeer’ niet ontbreken. Chloë, we gaan je missen, want je behoort na al die jaren toch echt tot het interieur van Action Jeugdsportkamp. Van harte gefeliciteerd!

Na de afsluiting is de tijd dan echt aangebroken om afscheid te gaan nemen. Alle vrijwilligers staan bij de uitgang de sporters in een haag op te wachten. Er wordt door de vrijwilligers nog één keer voor de sporters gejuicht voor de prestaties die ze afgelopen week hebben laten zien. Na de laatste knuffels en enige tranen nemen alle sporters en vrijwilligers afscheid van elkaar en gaan de sporters naar huis toe!

Wij willen de sporters en vrijwilligers enorm bedanken voor de geweldige week Action Jeugdsportkamp, hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!