Maandag 24 juli 2023

De eerste nacht voor de sporters zit erop, vandaag gaan de wekkers alweer op tijd. De sporters worden uit bed gehaald en worden vervolgens om 9:00 verwacht in de tent voor het ontbijt. Na een goed ontbijt is het tijd voor het eerste sportmoment. De sporters worden vanmorgen verdeeld onder zwemmen, basketbal en vechtsporten.

Tijdens het eerste sportmoment arriveert het NOS Jeugdjournaal ook op het terrein van Action. Zij komen vanmorgen meelopen en filmen voor een rapportage over aangepaste sportkampen en Action Jeugdsportkamp goed op de kaart te zetten. Voor Jeugdjournaal worden verschillende sporters bij de sporten geïnterviewd: Jesse bij zwemmen, Frederique bij Vechtsporten en Isabel en Puck bij de basketbal.

Na het eerste sportmoment verzameld iedereen weer in de tent, waar de lunch al klaar staat voor alle sporters en vrijwilligers. Tijdens de lunch is het NOS Jeugdjournaal nog aanwezig om gezellig mee te eten. Nadat we het Jeugdjournaal hebben uitgezwaaid gaan de sporters ook weer aan de slag. Vanmiddag zijn de sporters ingedeeld bij hockey of voetbal.

Na een middag sporten is het tijd om op te frissen, alle sporters gaan onder de douche. Omdat er harde wind voorspeld wordt, eten we vanavond niet in de tent, maar in het honk, de plek waar alle vrijwilligers ’s avonds verzamelen wanneer de sporters op bed liggen.

Vandaag werd ook de eerste uitblinker van de dag bekend gemaakt. “De uitblinker van vandaag is een sporter die dit jaar voor het eerst meegaat. Hij/zij kwam erg rustig binnen, keek de kat uit de boom en wist niet goed wat hij/zij moest verwachten, maar inmiddels is het ijs gebroken en geniet hij/zij volop. Dat belooft veel voor de rest van de week…” De uitblinker van vandaag is: Puck!

Om 19:00 zit iedereen klaar bij “het ei” om naar het Jeugdjournaal te kijken, iedereen is benieuwd hoe we op TV gaan komen. Na het jeugdjournaal volgt er een luid applaus voor iedereen. Als avond activiteit is er vandaag een speurtocht met meerdere vragen en puzzels door de school uit gezet. Alle kamers doen hun uiterste best, maar er kan er maar 1 winnen. Kamer 70 gaat er vandoor met de winst.

De sporters gaan moe maar voldaan naar hun bed, hiermee wordt de eerste dag met sporten afgesloten.