Donderdag 28 juli 2022

De laatste sportdag is aangebroken. Vanmorgen gaan de laatste sporters en vrijwilligers zwemmen. Alle andere sporters en vrijwilligers mogen zelf kiezen bij welke sport ze aansluiten. Zo kan je toch nog proeven van elke sport.

Na de lunch is het tijd voor het jaarlijkse kamertoernooi. Met je kamer ga je langs elke sport, bij deze sport moet je een aantal activiteiten doen waar je punten mee kan winnen. Ook moest je tijdens deze meerkamp nadenken over een eigen nummer over action. Het is de bedoelding dat elke kamer een eigen tekst schrijft op een bestaand nummer. Deze nummers worden voorgedragen tijdens de bonte avond.

Omdat we gisteren geen uitblinker van de dag hebben gekozen, zijn er vandaag twee uitblinkers. De eerste sporter is bij de trainers opgevallen door zijn fanatieke houding en legt de lat voor zichzelf steeds een stukje hoger. Hij heeft in het zwembad namelijk als enige het einde van de loopmat op het water gehaald! Zijn voetbaltalent is niet onopgemerkt gebleven. Naast de voetbaltrainers bij Action is deze sporter namelijk gescout voor het G-voetbalteam van ADO Den Haag. Thijn is de eerste uitblinker van de dag.

De tweede uitblinker van de dag is een dame, zij heeft naast zwemmen en hockey ook nog meegedaan aan basketbal en vechtsporten tijdens de vrije keuze. Naast haar enthousiasme in de sport is deze uitblinker van de dag ook iemand die graag gezelligheid heeft op haar kamer in haar vrije tijd. Frederique, ook jij gefeliciteerd!

Action wordt afgesloten met een griezelfeest, de bonte avond. De meeste sporters en vrijwilligers hebben zich gekleed op het thema van dit jaar. Met z’n allen wordt er gezongen, gedanst en gelachen. Tijdens de bonte avond worden de nummers, welke door de kamers geschreven zijn, voorgedragen en is er ruimte voor optredens door de sporters en vrijwilligers. Aan het eind wordt ook de winnaar van het kamertoernooi bekend gemaakt, de jongens van kamer 101 hebben dit jaar het kamertoernooi gewonnen.