Donderdag 27 juli 2023

Vandaag is het in de ochtend tijd voor het laatste sportmoment. De sporters worden verdeeld onder de sporten zwemmen, hockey en tennis. Tennis is dit jaar voor het eerst, de sporters mogen kiezen of ze hier kennis mee willen maken of gaan hockeyen. De sport tennis valt bij veel sporters in de smaak en zeker voor herhaling vatbaar! De tennis is voor iedereen toegankelijk gemaakt, zo is er ook een mogelijkheid tot tafeltennis waar de sporters met batjes de bal over de tafel kunnen schuiven.

Tijdens de lunch maken de trainers zich klaar voor de welbekende kamermeerkamp. Bij elke sport van het kamp zijn allerlei spellen te doen waar je punten mee kan verdienen. Na een fanatieke middag, krijgt kamer 98 tijdens het avondeten te horen dat zij de wisselbeker hebben gewonnen van de kamermeerkamp. Naast het uitreiken van de beker was tijdens het diner tijd voor de derde uitblinker van het kamp. Bastiaan had dubbel geluk deze avond, naast het winnen van de wisselbeker, kreeg hij ook een beker als uitblinker van de dag.

Dit jaar wordt er voor het eerst een ‘uitblinker’ gekozen onder de vrijwilligers. Stefan, Marianne, Ward en Edgar worden naar voren gehaald en mogen vooraan in de tent op een rij komen zitten. Ze krijgen een blinddoek om, om het extra spannend te maken. Gerbert leest zoals hij dit altijd doet een verhaaltje voor over de uitblinker, al snel werd er duidelijk dat het niet ging om de uitblinker, maar om een uitstinker! Elk jaar worden er verschillende streken uitgehaald, de enige echte Ward wordt gekozen als uitstinker.

Na het avondeten is het tijd om ons klaar te maken voor de feestavond. Om 19:45 gaan de deuren open van het Tirolerfest van Action. De hele avond wordt er op los gedanst en meegezongen. De avond wordt als traditie afgesloten met een erehaag van vrijwilligers, elke sporter wordt met een wave en luid geklap uit de feestzaal geloodst. Nadat alle sporters door de erehaag zijn gegaan, gaan de sporters naar hun eigen kamers. Door de catering wordt dit jaar een late night snack verzorgd! De keuze uit een broodje kroket, kaassoufflé of frikandel is zo gemaakt door alle sporters. Na het opeten van al bruine fruit, komt er een einde aan deze feestelijke dag!