Dinsdag 25 juli 2023

De derde dag is aangebroken, de sporters worden om 08:00 wakker gemaakt met het lied ‘Guten morgen sonnenschein’ door de intercom. Nadat er ontbeten is in de tent gaan de sporters aan de slag met de eerste sport van de dag. De sporters zijn vanmorgen ingedeeld in 3 sporten, zwemmen, basketbal en hockey. Het is vanmorgen droog, de basketbal kan plaatsvinden op de Cruijff Court achter de tent.

Na de lunch is het tijd voor het tweede sportmoment, vanmiddag staat voetbal en hockey op de planning. Tijdens het middagprogramma word er via de intercom een bijzondere melding gedaan. Er is een waterleiding kapot gegaan in de buurt van de kamplocatie, hierdoor is er geen water in de hele school. Dit zorgt voor de nodige uitdagingen en vragen. Hoe gaan we nu douchen en wat doen we met de Wc’s? Al snel werd er door de intercom opgeroepen dat we de toiletten alleen mogen doorspoelen bij een “grote boodschap“. De reparatie van de kapotte leiding lijkt langer te duren dan verwacht, het douchen valt hiermee in het water.

Gelukkig is Stef wel aanwezig en verzorgd een heerlijke maaltijd. Na het eten wordt er gezegd dat iedereen zich moet verzamelen om 19:30 voor de avond activiteit. In spanning wachten de sporters bij “het ei” wat de avond activiteit zal zijn. In de verte komt er een brandweer auto aan, zal er brand zijn? Langzaam komt de auto dichterbij en zet ook nog even de sirenes en zwaailichten aan. De brandweer komt vanavond met de brandweer auto langs. De sporters mogen rond en in de auto kijken.

Ook is er in de gymzaal een parcours uitgezet, de brandweer zorgt voor een spannende sfeer door de gymzaal vol met rook te zetten. De sporters gaan in groepjes van 2 door de gymzaal. Op verschillende plekken in de gymzaal liggen “slachtoffers” welke gered moeten worden door de sporters. Nadat de sporters door de gymzaal zijn gelopen, kunnen ze naar buiten om daar met een brandweerslang op een pion en bal te mikken. Tijdens de avond activiteit zou niemand nat worden, dat is helaas niet gelukt. Een action jaar zal action niet zijn als er vrijwilligers nat worden gespoten door de sporters.

Nadat iedereen door het parcours heeft gelopen en een keer met de brandweerslang heeft gespoten, is het tijd om nog even bij “het ei” te verzamelen voor wat lekkers en drinken. Na een geslaagde dag worden de sporters weer naar bed gebracht. Ondanks dat het water aan het eind van de dag niet werkt, gaan de sporters moe maar voldaan naar bed toe.